Politika zaštite privatnosti

Molimo pročitajte pažljivo prije korištenja ove internetske stranice

Zadnje izmjene: 2019 – 08 – 17

Ultragenyx Pharmaceutical Inc.s registriranim uredima u 60 Leveroni Court, Novato, CA 94949 (u daljnjem tekstu: “Ultragenyx” ili “mi” ili “nas” ili “naš”) poštuje privatnost posjetitelja naših web stranica i cijeni povjerenje svojih kupaca, partnera, pacijenata i zaposlenika.

Ova pravila o privatnosti utvrđuju prakse Ultragenyx-a u vezi s prikupljanjem, uporabom i otkrivanjem osobnih podataka putem ove stranice (u daljem tekstu “internetska stranica”) i prava koja imate u vezi s takvim informacijama. Nastavkom korištenja internetske stranice prihvaćate da Ultragenyx obrađuje vaše osobne podatke kao što je opisano u ovoj Politici zaštite privatnosti. Molimo, pročitajte cijelu Politiku zaštite privatnosti prije uporabe ove internetske stranice ili podnošenja osobnih podataka Ultragenyx-a putem ove internetske stranice.

Prikupljanje i uporaba podataka

Posjetitelji internetske stranice nisu obvezni pružati osobne podatke prilikom posjete internetskoj stranici.

Kada dobrovoljno pošaljete svoje osobne podatke (uključujući, ali i ne nužno ograničavajući se na vaše ime, adresu, broj telefona, adresu e-pošte i odnos s proizvodom ili programom Ultragenyx), Ultragenyx pohranjuje i obrađuje te podatke u elektroničkoj bazi podataka. Ultragenyx može koristiti te podatke kao sredstvo za kontakt sa Vama radi dobivanja dodatnih informacija ako je to potrebno za ispunjavanje zahtjeva, poboljšanja ove internetske stranice, administriranje vašeg sudjelovanja u natjecanju ili promociji, ili za pružanje informacija ili komunikaciju koje ste zatražili,  ili dodatnih informacija koje Ultragenyx vjeruje da Vas mogle zanimati. Ultragenyx može koristiti ove podatke unutar tvrtke za obavljanje marketinških studija i analize za unutarnju uporabu, sukladno važećem zakonu.

Naša internetska stranica također koristi kolačiće i druge tehnologije praćenja za automatsko prikupljanje informacija o načinu na koji upotrebljavate internetsku stranicu.  Za više informacije o tome kako koristimo kolačiće na našoj internetskoj stranici, molimo, pogledajte našu Politiku kolačića.

Sukladno važećem zakonu, pravna osnova Ultragenyx-a za obradu vaših osobnih podataka jest da je to:

  • Neophodno za legitimne interese Ultragenyx-a, uključujući prethodno opisane svrhe, za prilagođavanje komunikacija Ultragenyx-a i za nastavak unaprjeđenja i poboljšanja usluga Ultragenyx-a;
  • Neophodno za poštivanje zakonskih obveza Ultragenyx-a;
  • Provedeno uz vaš pristanak ili po vašim uputama, koje ćete moći opozvati, mada u tom slučaju može biti potrebno zadržati neke podatke radi poštivanja naših pravnih obveza ili zaštite naših prava i interesa.

Ako nam ne pružite određene podatke, možda u nekim okolnostima nećemo biti u mogućnosti ispuniti svoje obveze ili pružiti usluge koje zatražite. Reći ćemo vam o posljedicama nepružanja određenih informacija.

Dijeljenje podataka

Zalažemo se za očuvanje vašeg povjerenja i želimo da shvatite kada i s kime možemo dijeliti informacije koje prikupljamo. Vaše osobne podatke dijelimo  sa sljedećim trećim stranama:

  • Ovlašteni američki i drugi inozemni dobavljači i pružatelji usluga. Vaše podatke možemo podijeliti s inozemnim dobavljačima i pružateljima usluga koji nam pomažu u specijaliziranim uslugama, uključujući naplatu, obradu plaćanja, korisničku uslugu, implementaciju e-pošte, poslovnu analitiku, marketing, oglašavanje, nadzor performansi, hosting i obradu podataka.
  • Korporativne podružnice. Vaše podatke možemo podijeliti s našim korporativnim podružnicama koje podliježu ovom pravilu u svrhe navedene gore.
  • Poslovni transferi. Vaše podatke možemo podijeliti u vezi s dovršenom ili predloženom korporativnom transakcijom, poput prodaje cijelog ili dijela Ultragenyx-a, spajanja, konsolidacije, prodaja imovine ili u malo vjerojatnom slučaju stečaja.
  • Pravne svrhe. Možemo otkriti informacije kako bismo odgovorili na sudski poziv, sudske naloge, pravne postupke, zahtjeve za provedbu zakona, pravne zahtjeve ili vladine upite, ili kako se to u nekom drugom vidu može zahtijevati ili dopustiti sukladno važećem zakonu, i zarad zaštite i odbrane prava, interesa, zdravlja, sigurnosti i bezbjednosti Ultragenyx-a, naših podružnica, korisnika ili javnosti.
  • Uz vaš pristanak ili po vašim uputama. Možemo dijeliti informacije u bilo koje druge svrhe koje su vam objavljene u vrijeme prikupljanja informacije ili na temelju vašeg pristanka ili uputa. Ako odaberete objavu informacija u obliku javnih komentara, te informacije moraju biti dostupne članovima javnosti.

Nadalje, Ultragenyx može dijeliti sakupljene, ne-osobne statističke i druge informacije o korisnicima trećim stranama u legitimne poslovne svrhe, uključujući komercijalne svrhe, ali u takvim slučajevima neće identificirati vas ili bilo kojeg drugog određenog pojedinca.

Međunarodni prijenosi podataka

Ultragenyx je tvrtka s sjedištem u SAD-u, a vaše korištenje naše internetske stranice i usluga uključivat će prijenos, pohranu i obradu vaših osobnih podataka u SAD-u. Ultragenyx prenosi vaše osobne podatke trećoj strani ili u inozemstvo samo kada se uvjeri da su uspostavljene odgovarajuće razine zaštite radi zaštite integriteta i sigurnosti svih obrađenih podataka, sukladno važećem zakonu o privatnosti i zaštiti podataka.

Samo za osobe sa prebivalištem u EU-u: neki od tih primatelja informacija koje prikupljamo nalaze se izvan Europske unije, uključujući zemlje koje možda ne mogu pružiti jednaku razinu zaštite podataka kao u EU-u. Ultragenyx poduzima odgovarajuće korake kako bi osigurao da su takvi Primatelji obvezani na dužnost povjerljivosti i da provode mjere poput standardnih ugovornih klauzula koje je odobrila Europska komisija kako bi osigurala da svi preneseni osobni podaci ostanu zaštićeni i sigurni. Primjerak tih klauzula može se dobiti ako nas kontaktirate na niže navedenu adresu u odjeljku “Kontakt podaci”.

Podaci o djeci

Mi svjesno ne prikupljamo nikakve osobne podatke maloljetnika u vašoj državi bez pristanka roditelja, osim ako je to zakonom dopušteno. Ako saznamo da nam je maloljetnik dostavio osobne podatke, izbrisat ćemo ga sukladno važećem zakonu.

Posjetitelji koji u vašoj državi nisu punoljetni moraju dobiti dopuštenje od svog roditelja ili skrbnika prije registracije na ovoj internetskoj stranici, slanja bilo kakvih osobnih podataka, sudjelovanja u internetskim raspravama ili slanja sadržaja na ovo internetsku stranicu. Osim ako nije drugačije navedeno, za sudjelovanje u bilo kojoj internetskoj promociji ili natjecanju morate biti makar punoljetni u vašoj državi. Ultragenyx može ograničiti mogućnost bilo kojeg posjetitelja da pošalje sadržaj ili pristupi bilo kojem dijelu internetske stranice po osnovu svog diskrecionog prava.

Vaša prava

Sukladno važećem zakonu, možda imate pravo zatražiti odustajanje od primanja komercijalnih poruka e-pošte od nas. To pravo možete ostvariti slijedeći upute sadržane u porukama e-pošte.

Sukladno važećem zakonu, možete imati pravo prigovora ili zatražiti ograničenje obrade vaših osobnih podataka, te pravo na zahtjev za pristup, ispravak, brisanje i prenosivost osobnih podataka. Ako Ultragenyx koristi vaše podatke na temelju vaše suglasnosti, imate pravo povući ovu suglasnost u bilo kojem trenutku bez utjecaja na zakonitost obrade koja se temelji na suglasnosti prije njezina povlačenja. Zahtjeve treba dostaviti u pisanom obliku na niže navedenu adresu u odjeljku “podaci za kontakt”. 

Također, imate pravo podnijeti pritužbu vašem tijelu za zaštitu podataka i zatražiti, ako je to predviđeno važećim zakonom, naknadu za štetu koju ste pretrpjeli uslijed nezakonite obrade vaših osobnih podataka.

Popis svih tijela EU-a za zaštitu podataka i njihovih pojedinačnih kontaktnih podataka dostupan je na internetskoj stranici Europskog odbora za zaštitu podataka na: https://edpb.europa.eu/about-edpb/board/members_hr

Sigurnost

Ultragenyx će primijeniti razumne i primjerene tehničke, administrativne i fizičke zaštitne mjere namijenjene zaštiti informacija prikupljenih putem svojih internetskih stranica od gubitka, smetnji, zlouporabe, neovlaštenog pristupa, otkrivanja, izmjena ili uništenja. Ultragenyx također primjenjuje razumne postupke kako bi se osiguralo da su takvi podaci pouzdani za namjeravanu upotrebu i da su točni, potpuni i aktualni, te nastoji osigurati da njegovi pružatelji usluga učine isto. Međutim, imajte na umu da uvijek postoji neki rizik prilikom podnošenja podataka putem interneta. Ne možemo jamčiti da je sigurnost naše baze podataka 100% sigurna od nezakonitog rukovanja ili “hakiranja”.

Pohrana podataka

Ultragenyx će čuvati vaše osobne podatke za razuman vremenski period koji nam omogućuje komunikaciju s vama, pružanje usluga koje zatražite, vođenje poslovnih zapisa u svrhu revizije ili za ispunjavanje zahtjeva za vođenje evidencije prema zakonu, branjenje ili podnošenje bilo kakvog pravnog zahtjeva i rješavanje svih vrsta upita ili pritužba koje imate.

Linkovi za internetske stranice trećih strana

Kao pogodnost za naše posjetitelje, naše internetske stranice trenutno sadrže veze za niz drugih (ne-Ultragenyx) stranica za koje vjerujemo da mogu ponuditi korisne informacije. Takve poveznice ne predstavljaju odobrenje Ultragenyx-a tih drugih internetskih stranica, sadržaja koji je u njemu prikazan ili osoba ili subjekta povezanih sa njima. Ova pravila o privatnosti se ne odnose na te internetske stranice.  Trebali biste se izravno obratiti tim stranicama za informacije o njihovim politikama o zaštiti privatnosti, ugovorima o povjerljivosti i postupcima prikupljanja/distribucije podataka.

Napominjemo da povezane internetske stranice koje nisu Ultragenyx također mogu koristiti kolačiće. Ultragenyx ne može kontrolirati korištenje kolačića na stranicama koje mu ne pripadaju. Također, želimo da znate da kada se povežete s ove internetske stranice na drugu internetsku stranicu, ta internetska stranica može imati mogućnost prepoznati da ste došli s Ultragenyx stranice. Ako ne želite da bilo koja druga internetska stranica zna da ste bili na ovoj internetskoj stranici, preporučujemo da ne koristite veze koje se pružaju na našim stranicama. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome kako internetske stranice trećih strana koriste kolačiće, trebali biste izravno kontaktirati te treće strane.

Podaci za kontakt

Ako imate bilo kakvih pitanja, komentara ili nedoumica o tome kako se vaši osobni podaci obrađuju na ovoj internetskoj stranici, možete nas kontaktirati na:

Ultragenyx Pharmaceutical Inc.
60 Leveroni Court,
Novato, CA 94949
E-mail: [email protected]

Naš djelatnik za zaštitu podataka također se može kontaktirati putem e-maila na [email protected] i poštom na istoj adresi gore, adresiran za pozornost službenika za zaštitu podataka.

Izmjene

Ultragenyx može promijeniti ovu politiku u bilo kojem trenutku, tako da bi je trebalo  provjeriti svaki put kada posjetite našu web stranicu.